От зрънцето до хляба

      От незапомнени времена хлябът е основната храна на българина. При замесването му са влагани много пожелания за здраве и благоденствие. Има ли хляб на трапезата, около която се е събрало семейството, има още живот в къщата. Никой не е по-голям от хляба, казва народът. 

      Учениците от ЦСОП- гр. Пловдив готварски паралелки и учениците от РЦППП-гр. Пловдив замесиха заедно тесто и направиха различни изделия под ръководството на техните учители. Професионалното обучение на учениците със СОП има традиции в Центъра, а часовете по практика са най-желани и интересни. Инициативата на РЦПППО- гр. Пловдив за съвместна дейност "За хляба" предизвика въодушевление и положителни емоции сред децата от Центъра. Те участваха в поредица занимания на тема "От зрънцето до хляба" - в часовете по български език и литература си припомниха приказката "Житената питка", изработиха тематично табло и проведоха беседа с учителя по професионална подготовка. 

      Заниманието завърши с грамоти, чаша чай и вкусни лакомства, изработени  саморъчно. Най-ценното е, че децата подобриха практическите си умения и намериха нови приятели.

Галерия

          

         

Новини

Покажи всички новини