Двудневна учебна екскурзия на ученици от Помощно училище „Стефан Караджа“ юни 2015г.

   На 9 и 10 юни 2015г. Асоциация „Бон Мин“ финансира двудневна учебна екскурзия за 50 ученика със специални образователни потребности (СОП), учители, възпитатели, придружители и помощен персонал.

Стана традиция френската Асоциация „Бон Мин“ да подпомага ПУ“Стефан Караджа“ в реализирането на училищни проекти, насочени към развитие и социализация на децата със СОП.

Нека си припомним, че през 2011г. президента на Асоциация „Бон Мин“ –

г-жа Доминик Баяр е удостоена от кмета на гр.Пловдив с наградата „Кудоглу“. Призът е за особени заслуги в дарителската дейност и подпомагането на млади таланти от социалните домове в Пловдив. Доминик Баяр организира и различни дейности, свързани със спорт, култура и изкуство. Вече 14 години френската асоциация помага при подобряване на материалната база и за създаване на условия за развитие на децата в неравностойно положение.

Двудневната учебна екскурзия за учениците от ПУ“Стефан Караджа“ се проведе до красивия Килифаревски  манастир ”Рождество Богородично”. Маршрутът  преминаваше през китното градче Трявна, свързано с богатата българска история и запазило таланта на възрожденските дърворезбари, пищните гънки на Стара планина с богатата си флора и фауна, сгушеното в дебрите архитектурно селище Боженци и градът на хумора Габрово.

Това пътуване, в което всяка година нашите ученици участват, благодарение на своите приятели от „Бон Мин”, остави трайни спомени в детските души. Тук те направиха връзката между наученото в училище и реалния живот, смяха се от сърце, пяха и укрепваха приятелства.Тук родители и учители споделиха заедно грижата за  деца със специални потребности и затвърдиха доверието си един към друг.

БЛАГОДАРИМ  ВИ,  ПРИЯТЕЛИ  ОТ „БОН МИН“!

 

 

Мнения на участници в екскурзията:

 

Костадинка, 10 клас: Много ми хареса.Жалко,че завършвам и повече никога няма да ходя на екскурзии.

Рангел, 9 клас: Искам още. Нали, догодина пак ще отидем.

Наньо, 6 клас: /смее се и пляска с ръце/ Пак, пак, пак!

Христо, 7 клас: Всичко ми хареса. Най-много къщата с тавана /става въпрос за дърворезбования таван „Есенно слънце” в град Трявна/

Златина Ивановародител: Никога не съм предполагала,че ви е толкова трудна работата. Добре,че ме поканихте да участвам в тази екскурзия, за да ви разбера.Много ми хареса. Беше невероятно.Пак бих дошла с детето си, ако има възможност.

Снежана Иванова - родител: Аз не мога да си позволя да заведа детето си на екскурзия. Не мога да отделя тези средства.Така,че съм безкрайно благодарна на Асоциация „Бон Мин“, която помогна детето ми да види поне мъничко от широкия свят.

Николай Шенковстарши учител: Тези екскурзии са нещо много добро за нашите ученици.Повечето от тях не могат да си позволят да отидат по далеч от родния си дом. За това благодарение на тези пътувания те виждат света с други очи.Благодарим на „Бон Мин”!

Ганка Славкова – старши учител: Как едно дете със специални образователни потребности да си представи света, ако не го види с очите си? Благодаря ви „Бон Мин”. Не ни забравяйте!

Галерия

Новини

Покажи всички новини