Магията на танца с Ан Джевелекова 2017

      За поредна година френската балерина Ан Джевелекова дойде при нас, за да ни срещне отново с магията на танца. Този път за тема на нашата среща тя бе избрала балета.

      Най- напред ни обясни колко е важно да подготвим тялото си за танцовото изпълнение. Всички заедно- ученици и учители- правихме упражнения, които да загреят и разтегнат мускулите ни.

      След това, под вещото ръководство на Ан, упражнихме няколко стоежа и балетни стъпки. И колкото повече напредваше времето, ставаше все по- забавно и по- забавно. Танците ставаха все по- импровизирани и емоционални. Не спирахме да се смеем, въртим, пляскаме с ръце и подскачаме. Всички се почувствахме като едно хармонично цяло, в което всеки се открояваше със собствената си индивидуалност. Всеки танцуваше своя собствен танц, пуснал духа си да се рее на воля. Е, в крайна сметка стана ясно, че от нас балетисти и балерини няма да станат.

      Но затова пък прекарахме няколко забавни, емоционални и необременени от задръжки часа. Часове на душевен пир! Всъщност не е ли това лечебната сила на танца- да те кара да се чувстваш свободен и окрилен. Да те накара да се чувстваш част от нещо по- голямо.

      За пореден път ти благодарим, Ан!

Галерия

Новини

Покажи всички новини