Официално откриване на фотоизложба „Очи за красивото III“

      На 25.04.2024г., с празнична церемония и незабравима атмосфера, в нашия Център беше открита ежегодната фотоизложба с авторски фотографии на учениците от Школа „Фотография“, озаглавена „Очи за красивото III“. Дворът се превърна в изложбена зала за детските творби, които успяха дълбоко да развълнуват всички присъстващи, предавайки им емоционалните послания на своите автори.

      Експозицията представя жанровете: артистичен портрет, портрет в обстановка, репортаж, стрийт фотография и натюрморт. Невидимият свят на красивото е изразен по уникален начин от младите фотографи. Особено внимание е приковано към възпитателите, които се грижат за тях в следобедните часове, когато са занятията им по фотография. Емоционалната връзка и общуването е от особено значение за света, който формира техните емоции, чувства и мисли. Големият ентусиазъм, съчетан с умелото боравене на камерата ни поднася едни нови и зрели фотографии.

      Талантливите фотографи на школата получиха грамоти за отличните постижения и високите творчески резултати през годината. Директорът на ЦСОП – гр. Пловдив, г-жа Веселка Бакиш отличи с грамота и ръководителя на учениците от Школа „Фотография“ към ЦПЛР ОДК – гр. Пловдив, г-жа Изабел Хугасян, в знак на признателност към нейния професионализъм и нестихващо желание за прилагане на иновативни подходи в работата с учениците. Удостоени с грамоти за подкрепа на творческата дейност на децата от школата бяха и учителите ЦДО от нашия Център, г-жа Петя Нешева и г-н Борис Николов, които целогодишно насърчаваха развитието на естетическата култура и усета към изкуството при младите фотографи. Екипът на ЦСОП – гр. Пловдив връчи благодарствено писмо, адресирано до  г-жа Озден Мурадова, директор на ЦПЛР ОДК – гр. Пловдив, за да изрази своята признателност към проявената отзивчивост в посока изграждане на ползотворно и дългогодишно сътрудничество между двете институции.

      Участници в празничната програма бяха учениците от Вокална група „Камертон“ към ОУ „Стоян Михайловски“ – гр. Пловдив, с ръководител г-н Здравко Мандаджиев, които зарадваха всички присъстващи с незабравимо вокално изпълнение на песни от техния репертоар и допринесоха за създаването на един истински карнавал на изкуството, изпълнен с толково много детски талант и творчество.

      Децата от Центъра и техните гостуващи съученици от ОУ „Стоян Михайловски“ – гр. Пловдив бяха почерпени с великденски лакомства, осигурени от Асоциация България-Италия – гр. Рим, БНУ АБАГАР, филиалите в Нетуно и Ладисболи и БПЦ „Св. Седмочисленици“.

      Фотоизложбата ще е експонирана до края на месец май и всеки посетител има възможност да разгледа пъстрите творби на нашите любими ученици, за да погледне света с очи на дете и да се увери в техния талант и изявена даровитост.

Галерия

          

 

 

Новини

Покажи всички новини