Известни забележителности в гр. Пловдив

      Град Пловдив заслужено може да се нарече един от най-красивите градове на Европа. Разхождайки се из неговите улици, човек попада под влиянието на неговите забележителности. Докосва се до останки от други епохи, цивилизации и етапи от развитието на света. Остава впечатлен от добре запазения Античен театър и Римския стадион, както и от части от крепостни стени, порти и сгради от римско време.

      Старият град пленява посетителите с красотата на възрожденските къщи, които греят в различни цветове и с изписани стени. Самите тепета са атрактивна дестинация за туристите, както и детската железница на Младежкия хълм, каменните пързалки и фонтана на Бунарджика, Часовниковата кула на Данов хълм и пр. Не бива да забравяме Пловдивския панаир, където си дават среща производители на различни стоки от различни държави. Местата за отдих, като Градската градина, фонтаните, Аквапарка и Гребната база, също привличат своите почитатели.

      Всичко това се постарахме да покажем на учениците от следобедните групи, на 07.11.2023г., за да ценят град Пловдив и да се гордеят, че заслужено е избран за Европейска столица на културата. Заедно направихме табло с изображения на интересни забележителности в гр. Пловдив, после желаещите ученици се отдадоха на арт дейност.

Галерия

          

Новини

Покажи всички новини