Занимание на децата в клуб „Творец”

 

По решение на възпитателите в ПУ „Стефан Караджа”, всяка сряда от седмицата  през втория  срок на учебната 2012/2013 година,  се посвещава на разнообразие от игри и занимания – те поставят началото на Клуб „Творец”. Целта е учениците да бъдат ангажирани с разнообразие от дейности, различни от урочно-класните и да им се даде възможност да се чувстват свободни в избора си от любими занимания, подпомагани и напътствани под вещото ръководство на своите възпитатели. 

На 06.03.2013г.  учениците отгатваха гатанки, оцветяваха,  довършваха пословици и поговорки. Имаше много интересни занимателни игри - "Съобразителен и сръчен" и "Бързо,лесно,вкусно".

Срядата – 20.03.2013 год. Клуб „Творец” посвети на на логическата мисъл. Играха се игри като „Познай броя на триъгълниците”, „Колко са буквите и цифрите”,

като учениците трябваше да ги откриват индивидуално в плетеница от елементи.  Логопедът на училището – Златка  Иванова – осигури гатанки, с които децата трябваше да построят кръстословица. Психологът – Стойна Калайджиева - също се включи с игри като „Мисли цветно” и „Постави фигурата според формата и цвета й”. Учениците имаха възможността да играят на групи и да си партнират. Всяка група си измисли име на отбора. Публиката от останалите ученици се забавляваше и насърчаваше любимите си отбори. Отново на всички ученици бяха раздадени лакомства. А победителите бяха двойно възнаградени. 

Галерия

Новини

Покажи всички новини