Лятото чука на вратата

      Лятото чука на вратата, а с него идва и така желаната ваканция за по-малките и времето за жадувана почивка от по-големите. В очите на децата ясно се вижда копнежа за изкарване на безброй щастливи мигове. Все пак лятото е времето за нови приключения с аромат на слънце, плаж, море, планина и най-вече незабравими моменти.

      Точно сега е подходящо да се помисли за ползотворно изкарване на летните месеци. Трябва да се съчетае полезното с приятното. Не бива да се допуска децата да забравят наученото, затова през лятото може да им се възлагат различни задачи под формата на арт дейност, спорт или игра.

      В днешното мероприятия на тема „Лято“ ръководителите на заниманията избраха следните творчески и логически задачи. Първо учениците пресъздадоха с наличните материали морски пейзажи и рисуваха върху миди. Усвоиха техника за размиване на цветовете с помощта на влажен памук и развиваха уменията си да рисуват върху неравни повърхности. При последвалата работа с логическите листове участниците се справиха блестящо със следните задачи: „Преброй предметите!“, „Свържи по цвят!“ и „Верижна редица“. Така, освен че се забавляваха, те затвърждаваха и знанията си по математика (броене, писане и назоваване на цифри) и по изобразително изкуство (разпознаване и назоваване на цветове и изображения). Отново, за децата комуникиращи с поглед, бе използвана системата за алтернативна и допълваща комуникация. Накрая заниманието завърши с подреждането на голям и красив пъзел, чрез който учениците показаха отлична концентрация на вниманието.

      Децата обичат забавленията и ще бъдат много щастливи, ако заедно с близките си се потопят в тяхното многообразие.

      Затова екипът на днешното занимание в състав: г-жа Цв. Николова, г-жа П. Нешева, г-ца В. Митрева и г-н Д. Козарев Ви пожелават да прекарате едно лято изпълнено с много смях, радост и прекрасни изживявания!

Галерия

 

Новини

Покажи всички новини