Гости за един ден от Финландия и Италия

      Инициативата с традиции в образованието, наречена „Гост за един ден“, премина границите на България и ето, нашите очаквани гости – експерти в социалната сфера и работещи с уязвими групи от Италия, Финландия и асоциация „Кураж“ – България, внесоха много радост и вълнение сред ученици и педагогически специалисти в ЦСОП – гр. Пловдив.

      Как да бъдем полезни за децата със СОП като развиваме уменията за дейности от ежедневния живот, как да подкрепяме семействата и да предоставяме качествено и иновативно обучение в специализираните кабинети разказа Веселка Бакиш - директор на Центъра, а г-жа Налджиева – зам.-директор, представи най-желаните от децата активности в кабинета по музикотерапия и арт терапия. Голям интерес предизвикаха авторските дидактични игри на психолога Д. Козарев, които са предпочетени от много ученици, както и видеоинструкциите и демонстрационните клипове към тях.

      Г-жа Лучия Велева от асоциация „Кураж“, сподели мнението на гостите, които бяха силно впечатлени от структурираната среда в Монтесори класна стая и идеите, които терапевта Г. Славкова прилага, за да развива детската личност в отделните зони (за практически живот, сетивни, математически, езикови и за изкуство).

      Голям интерес сред гостите предизвика работата на психолозите Велина Митрева и Димитър Козарев, на логопеда Златка Иванова и специалния педагог Марина Илиева със системите за ДАК (допълваща и алтернативна комуникация), както и на В. Михайлова – ерготерапевт в Центъра.

      Надяваме се и за напред иновативното обучение в специализираните ни кабинети да бъде предпоставка за нови срещи, обмяна на опит, добри практики и интернационално сътрудничество.

Галерия

          

Новини

Покажи всички новини